25 Αυγούστου 2018

Φυτά για ενυδρείο με χρυσόψαρα

Φυτά για ενυδρείο με χρυσόψαρα


Πολλοί πιστεύουν ,και εν μέρει έχουν δίκιο,πως χρυσόψαρα και αληθινά φυτά δεν μπορούν να συνυπάρξουν κι ο λόγος είναι πως τα συγκεκριμένα ψάρια τρέφονται και τσιμπολογούν τα φυτά οπότε στην ουσία δε θα μείνει φυτό για φυτό μέσα στο ενυδρείο..

Απο τη μια έχουν δίκιο,απο την άλλη όμως αν διαλέξουμε ένα φυτό το όποιο έχει σκληρό φύλλωμα θα μπορέσει να συνυπάρξει με τα χρυσόψαρα μας κι όχι μόνο αυτό αλλά να αναπτυχθεί κιόλας!


Τό μόνο πρόβλημα που ίσως αντιμετωπίσετε στην αρχή είναι οτι μέχρι να ''δέσει'' το ριζικό σύστημα του φυτού θα είναι πολύ εύκολο τα ψάρια σας να το τραβούν και να το ξεριζώνουν.

Κάποιοι υποστηρίζουν πως αν τα φυτά προϋπάρχουν των ψαριών ότι τα πράγματα είναι πιο εύκολα.
Πάνω σ'αυτο δεν έχω να σας πω κάτι ...ίσως και να ισχύει...

Πάμε να δούμε ορισμένα φυτά τα οποία όχι μόνο μπορούν να μπουν σε χρυσοψαράδικο αλλά είναι και χαμηλών απαιτήσεων..Θα μπορείτε δηλαδή να τα δείτε να αναπτύσσονται χωρίς να έχετε ειδικές λάμπες,λιπάσματα και σύστημα co2...

Οι φωτογραφίες είναι απο το:misirlis-aquarium.gr

Echinodorus Bleheri
Πρόκειται για αρκετά όμορφο φυτό το οποίο δεν χρειάζεται ιδιαίτερα υψηλό φωτισμό για να αναπτυχθεί.Το ύψος του κυμαίνεται απο 20 εως 50 cm και αν κοντά στο ριζικό του σύστημα βάλετε μια ταμπλέτα λιπάσματος θα το βοηθήσετε αρκετά.


Hygrophila Difformis

Η γνωστή μας ''ντοματια''...Φυτό απιστευτα γρήγορης ανάπτυξης,το οποίο καταναλώνει μεγάλη ποσότητα νιτρικών.Απο τα πιο εύκολα φυτά το οποίο πέρνει και μεγάλο ύψος.Ίσως κάποιες ακρούλες να τις τσιμπολογάνε αλλα με τον ρυθμό που αναπτύσσεται δε νομίζω πως θα έχετε πρόβλημα.



Anubias 

Όλα τα ήδη Anubias μπορούν να μπουν σε ενυδρείο με χρυσόψαρα χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.Αναπτύσσεται αργα και καλό θα είναι να μην το έχετε άμεσα εκτεθειμένο σε πολύ ισχυρό φωτισμό.
Επίσης τις Ανούμπιες δεν τις φυτεύουμε αλλα τις δένουμε πάνω σε διακοσμητικά (ξύλα,πέτρες κτλ).Φροντίστε να τις δέσετε αρκετά καλά έτσι ώστε να μην τις βλέπετε κάθε πρωι να αιωρούνται..

Microsorum Pteropus (Java Fern)

Ένα πολύ όμορφο φυτό χαμηλών απαιτήσεων το οποίο επίσης δεν φυτεύουμε αλλά το δενουμε σε ξύλα ή πέτρες..

Vallisneria

Όποιο είδος vallineria κι αν διαλέξετε δε θα αντιμετωπίσετε κανένα απολύτως πρόβλημα με τα ψάρια σας.Κάποτε είχα γεμίσει ολο σχεδόν το ενυδρείο με την vallisneria gigantea και την άφησα να αναπτυχθεί τόσο ώσπου στο τέλος κάλυψε όλη την επιφάνεια του ενυδρείου...

Ίσως να υπάρχουν κι άλλα φυτά κατάλληλα για ενυδρεία με χρυσόψαρα.Αναφέρω τα πιο γνωστά,εύκολα στην ανάπτυξη και συντήρησή τους αλλά και στο κατα πόσο εύκολη είναι εύρεση τους.

Πολλοί ,ειδικά στην αρχή,φοβούνται να βάλουν αληθινά φυτά μέσα στο ενυδρείο τους...
Δεν είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα...Το αντίθετο θα έλεγα 😏

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...