16 Ιανουαρίου 2016

Τα πρώτα μου ψάρια ήταν χρυσόψαρα (Νοέμβριος 2011)


Ως παιδί ,θυμάμαι,είχαμε για μεγάλο διάστημα μια γυάλα με χρυσόψαρα.Βέβαια τότε ούτε ιντερνετ υπήρχε,ούτε σωστή ενημέρωση.Οπότε μας έλεγαν απ το κατάστημα οτι σε μια γυάλα χωράνε άνετα 10 χρυσόψαρα,εμείς τους ακούγαμε και κάθε 2 μέρες χάναμε κι απο ένα και ξανά απ την αρχή...

Να μην πω πως θεωρούσαμε αυτονόητο πως την γυάλα έπρεπε να την καθαρίζουμε με σαπούνι καθε βδομάδα..
Τέλος πάντων τα χρόνια πέρασαν και κάποια στιγμή αποφάσισα να ασχοληθώ πιο σοβαρά με τα μέχρι σήμερα αγαπημένα μου χρυσόψαρα.


Το πρώτο ενυδρείο που αγόρασα το Νοέμβρη του 2011, ήταν της Juwel το Korall 60 (καθαρά λίτρα 54)..
Πήρα 2 fancy χρυσόψαρα,φυσικό χαλικάκι,ένα ξύλο ,ένα microsorum και μια ανούμπια..
Στην αρχή μου φαινόταν τεράστιο για 2 τόσο δα ψαράκια..ελα όμως που μπήκα ιντερνετ και προσγειώθηκα απότομα..Το τεράστιο ενυδρείο μου ήταν τελικά μικρό..



Άρχισα να σκέφτομαι το ενδεχόμενο αγοράς μεγαλύτερου ενυδρείου..Έδωσα όμως στον εαυτό μου ένα χρονικό περιθώριο να δω αν τελικά θέλω να ασχοληθώ ...
Ωστόσο είχα να αντιμετωπίσω ένα άλλο θέμα..Μέσα απο ένα γνωστό φορουμ άκουσα -διάβασα μάλλον-για πρώτη φορά τι είναι το στρώσιμο του ενυδρείου,ο κύκλος του αζώτου,τα νιτρικά,τα νιτρώδη, αμμωνία και πολλά πολλά ακόμα...Με έπιασε πονοκέφαλος..Πραγματικά δεν μπορούσα να φανταστώ οτι κάτι τόσο απλό είχε τελικά τόση δουλειά, πληροφορία και υπευθυνότητα..


Άρχισα να κάνω καθημερινές αλλαγές νερού,να μετράω με τεστ την ποιότητα του νερού και να περιμένω πότε τελικά θα μετρήσω τις σωστές τιμές..
Το ''στρώσιμο'' ολοκληρώθηκε'' τελικά περίπου πριν κλείσει ένας μηνας..
Εδώ να σημειώσω πως απ το κατάστημα μου είχαν δώσει κάτι βακτήρια που υποτίθεται θα έστρωναν το ενυδρείο αμέσως..Όπως καταλαβαίνετε κάτι τέτοιο δεν συνέβη..



Οι μερες περνούσαν,τα ψάρια μεγάλωναν κι εγώ τελικά προχώρησα στην αγορά του Juwel rio 125...Εκεί κι αν μου φαινόντουσαν μικροσκοπικά τα ψάρια..Γι αυτό έβαλα ακόμα ένα χρυσόψαρο (fancy πάλι) κι ενα apple snail...



Τα ψάρια τα κράτησα περίπου 2 χρόνια,τα 2 τα έχασα (περίοδος μετακόμισης και πολλά πολλά λάθη) και το τρίτο το χάρισα για να αλλάξω τη σύνθεση του ενυδρείου και να το αφιερώσω στα cpd..
Πρέπει να σας πω (και πιστεύω πως όσοι είχατε ασχοληθεί με χρυσόψαρα θα συμφωνήσετε) πως τα χρυσόψαρα έχουν συμπεριφορά πραγματικού κατοικίδιου..Σας αναγνωρίζουν,σας ακολουθούν,σας πλησιάζουν και τρώνε μέχρι κι απο το χέρι σας!
Είναι κρίμα που ο κόσμος δεν τος δίνει την αξία που πραγματικά τους αξίζει..
Είναι πανέμορφα και μοναδικά ψάρια,με υπέροχα λαμπερά χρώματα..Καλύπτουν όλα τα μήκη και τα πλάτη του ενυδρείου και το βασικότερο αν έχετε αγοράσει ή σας έχουν δώσει υγιή ψάρια θα τα βλέπετε να μεγαλώνουν και πολλές φορές να αλλάζουν χρώμα..
Σύντομα θα κάνω μια ανάρτηση για τα είδη και τις βασικές ανάγκες τους..
Μέχρι τοτε ...
ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΥΑΛΕΣ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...