Σελίδες

11 Μαΐου 2015

Odessa barbs-Pethia padamya


Odessa barbs-Pethia padamya


Ένα απο τα ομορφότερα είδη που έχω φιλοξενήσει στο 120 λιτρο ενυδρείο.
Τα odessa barbs φιλοξενήθηκαν και μόνα τους αλλά και με συγκατοίκους χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Οι συγκάτοικοι ήταν cherry barbs και για ένα διάστημα τα cpd.
Όταν τα έψαχνα στα καταστήματα είχα μπερδευτεί λίγο με τις ονομασίες καθώς ο χρωματισμός των θηλυκών έμοιαζε αρκετά με τα rosy barbs και επίσης σε κάποια μαγαζιά σαν ονομασία τα είχαν καταχωρημένα ως red crystal barbs..
εν τέλει τα odessa με τα red crystal είναι το ίδιο είδος.


Απο την πρώτη στιγμή που μπήκε το κοπάδι των 10 (αν θυμάμαι καλά) odessa στο ενυδρείο,ξετρελάθηκα απο το υπέροχο χρώμα τους.
Είχα διαβάσει στο seriouslyfish πως για να αναδείξουν τα χρώματά τους (ιδιαίτερα τα αρσενικά),χρειάζονται αρκετά φυτά και σκούρο υπόστρωμα..έτσι ακριβώς έπραξα και ειλικρινά τα ψάρια με κατέπληξαν ευχάριστα με το υπέροχο χρώμα τους!
Το συγκεκριμένο είδος έχει θεωρώ αρκετά καλό μέγεθος για ενυδρείο απο 80cm έως 1 μέτρο (τα δικά μου ψάρια ήταν περίπου 5 εκατοστά το κάθε ένα) και αν έχετε ένα κοπάδι ανω των 8 ατόμων θα γεμίσει το ενυδρείο σας με την κίνησή τους και τα υπέροχα χρώματά τους.


Αρχικά είχα κάποιους ενδοιασμούς για το αν θα υπάρξει πρόβλημα με τα cpd εξ αιτίας του μικρού τους μεγέθους αλλά όπως γράφω στην αρχή δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα απολύτως.Τα odessa ήταν απόλυτα φιλικά με τα υπόλοιπα είδη και δεν διαπίστωσα κανένα κυνηγητό ή επιθετική συμπεριφορά.


Οι συνθήκες διατήρησής τους βάσει του seriouslyfish είναι :

Μέγεθος ενυδρείου:τουλάχιστον 80*30cm
Θερμοκρασία:16-25 βαθμοί
Ph:6.5-8.5

Όταν τα φιλοξενούσα είχα θερμοκρασία 22 βαθμούς και ph 7.2.
Το στήσιμο του ενυδρείου φαίνεται στις παραπάνω φωτογραφίες..αυτό που ίσως δεν φαίνεται ακριβώς όπως ήταν,είναι τα χρώματα των ψαριών..στην πραγματικότητα ήταν λίγο πιο ζωηρά.

Παρακάτω έχω βάλει κάποια βίντεο απο το youtube..
Στο πρώτο βλέπετε την κίνηση και το χρώμα τους ενώ στο δεύτερο το σεξουαλικό διαχωρισμό των ψαριών και τις κινήσεις ζευγαρώματός τους..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου