29 Ιουλίου 2014

Mosquito rasbora-Boraras brigitae

PHOTO
Τα mosquito rasbora τα έχω δει σε καταστήματα ελάχιστες φορές και κάθε φορά που τα έβλεπα ήθελα να τα αποκτήσω..ο μοναδικός λόγος που δεν τα φιλοξένησα ποτέ ήταν οι συνθήκες νερού που θεωρούνται ιδανικές..ph 5-7..

photo Sonja Cygnel
Την πρώτη φορά που τα είδα,βρίσκονταν σε ένα σχετικά μικρό ενυδρείο (περίπου 25 λίτρων) με αρκετά φυσικά φυτά και μπορώ να πω πως με εντυπωσίασε το έντονο κόκκινο πορτοκαλί τους χρώμα.
Απ ότι διάβασα αργότερα στο serioysly fish το μικρότερο προτεινόμενο ενυδρείο που μπορεί να φιλοξενήσει ένα κοπαδάκι απο το συγκεκριμένο είδος πρέπει να είναι 40*20 cm,όποτε τα συγκεκριμένα ψάρια θα μπορούσαν να αποτελέσουν μια καλή επιλογή για κάποιον που έχει περιορισμένα λίτρα εφ όσων πάντα μπορεί να παρέχει καλές συνθήκες νερού και να διαμορφώσει ένα φιλικό προς το ψάρι περιβάλλον (αρκετά φυτά,σκούρο υπόστρωμα,καλές συνθήκες νερου κτλ).

Πάντα θα το αναφέρω βέβαια ,πως τα 20 και 25 λίτρα θα τα πρότεινα μόνο για καραντίνα σε περίπτωση ασθένειας ή για γεννήστρα και όχι για μονιμη φιλοξενεία ζωντανών..
Να προτειμάτε ενυδρεία μεγαλύτερα απο 40-45 καθαρά λίτρα!

Δε θα ήθελα να μπω σε περισσότερες λεπτομέρειες για τις απαιτήσεις του είδους,μιας και δεν έχω προσωπική εμπειρία..
Το μόνο που θα έκανα σίγουρα σε περίπτωση που θα τα φιλοξενούσα,θα ήταν να τους αφιερώσω ένα ενυδρείο χωρίς συγκατοίκους κι αυτό κυρίως του μικρού τους μεγέθους (δεν ξεπερνούν τα 2cm)..

Όποιος επιθυμεί περισσότερες πληροφορίες μπορεί να δει εδώ .

Ακολουθούν και 2 βιντεάκια που βρήκα στο youtube..



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...